В ОК "Південь" повідомили про ще сім ліквідованих човнів російських ДРГ за добу

В ОК

Українські захисники продовжують нищити російські човни на півдні України. Про це розповіла начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За її словами, такі човни використовують для пересування диверсійно-розвідувальні групи. В цілому 1 вересня було знищено сім одиниць техніки окупантів.

"Щоразу, намагаючись розвідати, що коїться на лівобережжі, ворог висилає свої диверсійно-розвідувальні групи на човнах. За минулу добу мінус сім таких човнів у окупанта. Тобто кожного разу, коли група противника виїжджає на завдання, вона більше не повертається", - наголосила Гуменюк.

Речниця ОК "Південь" додала, що ЗСУ відсувають противника у Херсонській області, зокрема, з лівого берега. А спроби окупантів підійти глибше по правобережжю фактично припинилися.

Нагадаємо, NYT пише, що росіяни стали використовувати нову тактику, аби зупинити контрнаступ Збройних сил України, – вони підпалюють мінні поля. Як зазначається, окупанти заливають легкозаймистою речовиною території, де розташовані мінні поля. При спробах розмінування окупанти скидають з дронів гранати, “викликаючи море вогню та вибухів”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби, 1 вересня, загальні бойові втрати ворога у війні проти України поповнилися ще 570 загарбниками. Таким чином від початку повномасштабного вторгнення окупаційне військо втратило понад 264 000 військовослужбовців. Українські захисники за учорашній день також знищили 12 танків, 24 бойові броньовані машини, 30 артилерійських систем, одну РСЗВ, один засіб ППО та 12 дронів.

Головне