В Одеському ТЦК та СП прокоментували подію щодо затримання хлопця з вадами серця та олігофренією

В Одеському ТЦК та СП прокоментували подію щодо затримання хлопця з вадами серця та олігофренією

ТЦК та СП коментує поширювані в мережі відео про призов громадянина з вадами серця та олігофренією.

Про це йдеться у заяві яку опублікували на сторінці Facebook ТЦК та СП.

30 травня 2024 року до Київського ТЦК та СП дійсно був доставлений хлопець, у якого, зі слів очевидців, спостерігалися вади серця та олігофренія.Відповідно до встановленого порядку, він був направлений на військово-лікарську комісію

Громадяни з діагнозом “олігофренія легкі ступені” дійсно можуть бути визнані придатними до військової служби у тилових частинах забезпечення. Це підтверджується Наказом Міністерства оборони № 262 від 27.04.2024.

Проте, у цьому випадку, хлопець не надав жодних документів, що підтверджують його діагноз. ВЛК провела огляд хлопця згідно з усіма правилами та процедурами. За результатами обстеження він був визнаний придатним до військової служби.

В заяві зазначили, що дії ТЦК та СП та ВЛК були законними та ґрунтувалися на чинних нормативно-правових актах. Також звернули увагу на те, що в умовах воєнного стану кожен військовозобов'язаний має постійно мати при собі документи, що посвідчують особу та військово-обліковий документ. Саме ці документи, а не відео з інтернету, є підставою для прийняття рішень щодо придатності до військової служби. Нехтування цією вимогою може призвести до непорозумінь та непередбачених ситуацій. 

ТЦК та СП закликає громадян бути відповідальними та неухильно виконувати вимоги законодавства у період воєнного стану.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський проти заморожування війни в Україні, оскільки це дасть час росіянам накопичити сили та завдати удар з новою силою.

Головне