Куртки для ЗСУ: антикорупційна рада при Міноборони підтвердила, що вони були зимові

Куртки для ЗСУ: антикорупційна рада при Міноборони підтвердила, що вони були зимові

Громадська антикорупційна рада при Міністерстві оборони України за результатами попередньої перевірки підтвердила, що куртки для ЗСУ були зимовими, а не літніми.

Про це розповів голова Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України Євген Грушовець в ефірі  "Радіо Свобода".

"По-перше - це куртки не є літніми, не є демісезонними, це зимові куртки, які пошиті на турецьких фабриках. Тому перше твердження, що куртки були літніми, не відповідає дійсності. І відповідно ми всі повинні розуміти, що ті цифри, про які говорили журналісти, що нібито куртка коштує 20 чи 30 доларів, ми розуміємо, що за 30 доларів неможливо купити зимову куртку", - зазначив Грушовець.

За його словами, восени 2022 куртки поставили ЗСУ і більшу частину видали військовослужбовцям. Водночас деяка партія залишається на складах.

Також громадська рада збирається з’ясувати, чи була корупційна складова у ціні. Однак, підкреслив Грушовець, “ми розуміємо, що за 30 доларів неможливо купити зимову куртку”.

На його думку,  питання завищених цін не стосується Міноборони.

“Бо коли там підписували контракти, то в контракті вказувалась ціна. І, враховуючи те, що це товар невітчизняного виробництва, яким чином виробник буде декларувати цей товар у себе в країні походження, потім країнах, через які відбувався транзит цих курток, – це по суті Міноборони абсолютно не стосується”, – сказав Грушовець.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував скандал щодо курток. Він зазначив, що такі публічні суперечки дискредитують Україну. Водночас Подоляк зазначив, що треба почекати результату слідчих дій. Тоді ми зможемо фактажно задокументувати – що це було, хто винний і чому винний.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в  Міноборони показали новий дрон “Великий Бандерик”, який вже застосовують на фронті.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.