В Міноборони порівняли втрати України та рф під час контрнаступу

В Міноборони порівняли втрати України та рф під час контрнаступу

Збройні Сили України за час нового контрнаступу зазнають втрат у кілька разів менших, ніж російські окупанти.

Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, ЗСУ просуваються в умовах, коли противник має перевагу у кількості зброї та особового складу. При цьому наша армія зазнає менше втрат. До прикладу,  на Бахмутському напрямку українських військовослужбовців гине у вісім разів менше, ніж російських. На Бердянському та Маріупольському – у 5,3 раза менше.

"І питання треба ставити передусім не про кількість пройдених кілометрів, а взагалі про факт – рухаємось уперед чи ні. Те, що ми рухаємось в умовах переваги ворога – є ознакою високої майстерності та мужності наших захисників", – зауважила вона.

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, заявив, що втрати рф у війні проти України у 8-10 разів більші.

"Противник зазнає у вісім, а то й у десять разів більші втрати, особливо за кількістю вбитих", - сказав Сирський.

Нагадаємо, минулої доби, 24 липня, загальні бойові втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 600 загарбників. Наші оборонці за учорашній день також знищили 12 танків, 13 бойових броньованих машин, 30 артилерійських систем, два засоби ППО та 14 безпілотників.

Таким чином від початку повномасштабної війни рф в Україні окупаційне військо втратило понад 243,2 тис. військовослужбовців.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни вчергове обстріляли Авдіївку, є загиблий та поранена.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.