В Маріуполі директорка школи знищила усі підручники з української літератури за грамоту, - СБУ

В Маріуполі директорка школи знищила усі підручники з української літератури за грамоту, - СБУ

СБУ встановила 18 освітян-колаборантів, які допомагають росіянам русифікувати заклади освіти на Донеччині, зокрема у тимчасово окупованому Маріуполі викрито директора місцевого коледжу.

Про це повідомляє Пресслужба ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях — міста Краматорськ.

За даними слідства, директор місцевого коледжу за вказівкою свого навчального куратора з рф організовував збір коштів зі студентів на підтримку загарбницьких військ.

Також ідентифіковано директорку школи у Першотравневому районі, яка знищила усі підручники з української літератури. За такі «досягнення» голова фейкової адміністрації нагородив її грамотою, повідомили в СБУ.

Крім цього, співробітники Служби безпеки викрили начальницю одного із районних відділів освіти. Зловмисниця давала вказівки очільникам навчальних закладів на проведення пропагандистських заходів, спрямованих на популяризацію кремлівського режиму.

"Наразі цим та іншим фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Стосовно 15 з них – слідчі Служби безпеки завершили досудове розслідування і направили обвинувальні вироки до суду", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляли “Ми-Україна”, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що у Куп’янську російські окупанти частково повторюють тактику, яку застосовували в Бахмуті.

Головне