В ЄС запровадили нові санкції проти виробників дронів з Ірану за підтримку росії

В ЄС запровадили нові санкції проти виробників дронів з Ірану за підтримку росії

Європейський союз додав до списку об'єктів санкцій шість осіб і п'ять організацій, які пов'язані з розробкою та виробництвом безпілотників, що використовуються росією у війні проти України.

Цю інформацію оприлюднили в пресрелізі Європейської ради.

Зокрема, під санкції потрапили:

  • Shakad Sanat Asmari, разом з її генеральним директором, заступником генерального директора та головним вченим;
  • Baharestan Kish Company та її керівник директор;
  • Saad Sazeh Faraz Sharif та її генеральний директор;
  • Sarmad Electronic Sepahan Company, яка надає послуги в галузі аерокосмічного інжинірингу;
  • Компанії, які допомагають Силам Кудс Корпусу вартових ісламської революції Ірану у вдосконаленні програми безпілотних літальних апаратів (Kimia Part Sivan Company).

Ці особи та організації стають об'єктом замороження активів та обмежень на в'їзд до Європейського союзу. Також заборонено надавати фінансову чи економічну підтримку, прямо чи опосередковано, зазначеним особам чи структурам.

Нагадаємо, Велика Британія запровадила нові санкції проти Білорусі, під які цього разу потрапили 17 осіб з білоруської судової системи та низка інших людей.

Загалом 8 грудня країна запровадила 46 санкцій, у тому числі заморожування активів і заборону на поїздки на територію Великої Британії. Зокрема, 17 білоруських суддів, прокурорів і слідчий потрапили під обмеження за їхню безпосередню участь у репресіях громадян. Вони були залучені до політично вмотивованих справ проти активістів, незалежних журналістів і правозахисників у Білорусі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Швеція оголосила про новий пакет допомоги для України на €120 млн.

Головне