В ЄС заговорили про новий пакет санкцій проти рф до річниці вторгнення

В ЄС заговорили про новий пакет санкцій проти рф до річниці вторгнення

Європейський Союз вже взяв на розгляд новий пакет санкцій, який планує схвалити до 24 лютого - дня, коли виповнюється два роки з часу повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це інформує Bloomberg.

Можливі заходи включають створення нових списків санкцій, введення додаткових торговельних обмежень та протидію постійним спробам Москви обходити санкції ЄС як через треті країни, так і через компанії в межах Євросоюзу.

В середу, на зустрічі послів країн-членів ЄС, обговорювалися можливі санкції та шляхи підтримки Києва в довгостроковій перспективі. Однак досягнення згоди щодо 13-го пакета санкцій до наступного місяця може бути важким завданням, оскільки попередній пакет вимагав тижнів переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист і партнерство: про що говорить Угода між Великою Британією та Україною у Сфері Безпеки

Також обговорюються плани створення нового фонду для військової підтримки України. Деякі країни ЄС розглядають цей фонд як засіб модернізації існуючого механізму фінансування, відомого як Європейський фонд миру. Зовнішньополітична служба ЄС запропонувала річний бюджет фонду приблизно у розмірі 5 мільярдів євро, але поки не вдалося досягти консенсусу між країнами-членами. Зазначимо, що незабаром посадовці планують представити новий документ з пропозиціями щодо цього питання.

Нагадаємо, фінські компанії постачають російському оборонпрому компоненти в обхід санкцій. Зокрема, деякі з їхніх клієнтів пов’язані з силовими структурами росії.

Кількість таких компаній, як зазначили розслідувачі, становить близько 20. Усі вони, ймовірно, експортували до країни-агресорки компоненти, які можуть використовуватися в оборонпромі. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сили спецоперацій ЗСУ за 10 днів розбили російський артдивізіон.

Головне