В Іспанії повертаються до маскового режиму

В Іспанії повертаються до маскового режиму

У низці регіонів Іспанії повертаються до маскового режиму після зростання кількості випадків захворювання на грип та COVID-19.

Про це повідомила інформаційна агенція Reuters. Як зазначається, у святковий сезон декілька регіонів Іспанії заявили про відновлення правил, згідно з якими населення має носити захисні маски в медичних закладах.

Зокрема, від 26 грудня до 1 січня у Валенсії рівень респіраторних інфекцій сягнув 1501 випадку на 100 тис. жителів. Регіон за рівнем захворюваності посідає друге місце в країні після Кастилії-Ла-Манчі.

Очільники сфери охорони здоров’я Валенсії повідомили про необхідність носити захисні маски для людей із симптомами цих захворювань. Також це стосується медичних працівників.

Регіон Каталонія має використовувати маски в медичних центрах. Крім того, Арагон (північ Іспанії) має ті самі правила та рекомендує місцевим вдягати маски в усіх громадських місцях. Це особливо стосується замкнутих просторів.

У Мурсії (південно-східне узбережжя Іспанії) та в Галісії (північний захід) ввели вимогу на носіння масок.

При цьому Іспанія є однією з останніх країн Євросоюзу, яка скасувала обмеження після пандемії коронавірусу. Масковий режим у громадському транспорті діяв до лютого 2023 року, а в медцентрах та аптеках – до липня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили про зростання захворюваності на COVID-19 і закликали повернути карантин. Людей закликають носити захисні маски і дотримуватись соціальної дистанції.

Головне