В Іркутській області рф на річці Лєна не розминулись два танкери: стався вилив палива (ВІДЕО)

В Іркутській області рф на річці Лєна не розминулись два танкери: стався вилив палива (ВІДЕО)

У Кіренському районі Іркутської області рф через розлив нафтопродуктів у річку Лєна влада ввела режим надзвичайної ситуації. Це сталось після того, як в акваторії зіткнулись два танкери, розповів місцевий губернатор Ігор Кобзєв.

За його даними, на одному з танкерів, який носить назву "Єрофєй Хабаров", було пошкоджено ємність з бензином. Паливо почало виливатись у воду. Місцева влада поки що не береться назвати точні обсяги витоку, однак, за попередніми оцінками, до акваторії могло потрапити від 60 до 90 тонн АІ-92.

Ситуацію ускладнює той факт, що річка Лєна є судноплавною. На додачу, вниз за течією розлаштовані населені пункти, а відтак є загроза для людей.

"На цю мить нафтова пляма пройшла низку населених пунктів. Там створені робочі групи. Серед іншого їхнє завдання — відстежувати, щоб люди не використовували воду з річки для власних потреб та водопою сільськогосподарських тварин", - зазначив губернатор.

Кобзєв розповів, що кораблем, який врізався у танкер керував помічник капітана, який на той момент, як раз був п'яний. За вказаним інцидентом порушено кримінальну справу.

"Як повідомив Східно-Сибірський транспортний прокурор Денис Авдєєв, судном "Єрофєй Хабаров" керував помічник капітана. Як показав медичний огляд, капітан, своєю чергою, був нетверезий. Безперечно, цьому факту необхідна юридична оцінка. Наразі порушено кримінальну справу", - розповів він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у російському Краснодарському краї 13 червня сталася масштабна пожежа на нафтобазі біля Яблонівського мосту. Дим видно за кілька кілометрів від епіцентру загоряння. Чорний густий стовп диму внаслідок пожежі можна побачити на відстані кілька кілометрів. Наразі невідомо, чи є постраждалі. Так само немає даних, що спричинило пожежу.

Головне