В Авдіївці тривають інтенсивні бої: скільки цивільних залишається у місті

В Авдіївці тривають інтенсивні бої: скільки цивільних залишається у місті

В місті Авдіївка, що у Донецькі області, попри важкі бої залишаються жити 1614 осіб. Деякі із цивільних просять про евакуацію.

Про це заявив керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі "Ми-Україна".

За його словами, окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку – захисники відбили понад 10 атак ворога.

"Люди почали їхати перед цим загостренням, бо всі розуміють, що скоро зима. Багато хто з них казали, що ми другу зиму в таких умовах вже не переживемо, то будемо їхати. Станом на ранок (17 жовтня, - ред.) 1614 людей залишаються у місті. Вчора чотири особи виїхали, у неділю ніхто не поїхав, у суботу одна людина. Потроху люди їдуть. Сьогодні запланована евакуація. На жаль, безпечних доріг немає. Дорога до міста одна і вона постійно під обстрілами. Тому кожна евакуація – це маленька спецоперація, в якій задіяні дуже багато людей", - зауважив він.

Нагадаємо, спроби російського наступу під Авдіївкою сповільнилися через безперервні бої з виснаженням та втрату у живій силі та техніці. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Деякі російські медіа та блогери визнали складності російського просування під Авдіївкою і вказали на те, що російські війська сповільнили свій наступ у цьому районі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Закарпатті шахраї ошукали мати загиблого військового на 7,5 млн грн.

Головне