Умєров провів "відверту розмову" з угорським колегою

Умєров провів

Голова Міністерства оборони України Рустем Умєров у понеділок, 11 грудня, провів "відверту розмову" з угорським колегою Крістофом Шалаєм-Бобровницьким.

Про це очільник українського оборонного відомства повідомив на своїй сторінці в X (колишній Twitter). За його словами, він запроси міністра оборона Угорщини приїхати з візитом до Києва.

"Щойно мав відверту телефонну розмову з моїм угорським колегою Крістофом Шалаєм-Бобровницьким. Подякував Угорщині за підтримку України в розмінуванні та медичній сфері, сподіваючись на подальшу співпрацю. Також запросив міністра до Києва", - розповів Умєров у соцмережі.

Він не розповів інших подробиць розмови з угорським посадовцем. Бесіда відбулась напередодні засідання Європейської ради 14-15 грудня. Там мають вирішити питання старту переговорів про вступ України в Європейський Союзу та ухвалити макрофінансову допомогу. Наразі відомо, що 26 з 27 країн-членів ЄС підтримують початок переговорів з Україною, а єдиною країною, яка залишається проти цього, є Угорщина.

Нагадаємо, в Європейському Союзі досі не погодили позицію щодо вступу України в блок та фінансування допомоги перед самітом лідерів ЄС, який відбудеться 14-15 грудня, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, можливості вигнати росіян з тимчасово окупованого Криму можуть з'явитися вже наступного року. Нині Україна готує напрацювання для цього, заявив міністр оборони України Рустем Умєров. Він  нагадав, що Україні вже вдалося досягти успіху в Чорному морі та змусити росію відвести свої кораблі від Криму.

Головне