Українські бійці перевіряють російську оборону на вразливі місця перед контрнаступом, - WP

Українські бійці перевіряють російську оборону на вразливі місця перед контрнаступом, - WP

Перед тим, як іти в контрнаступ ЗСУ здійснює ретельну перевірку оборони російського окупаційного війська на наявність у ній слабких місць. Про це журналісти видання The Washinton Post дізнались безпосередньо від українських бійців на фронті.

На відстані у кілометр від позицій окупантів - на одній з копних позицій в Донецькій області - український командир розповів про застосування БпЛА для стеження за противником. За його словами, безпілотники стають в пригоді для отримання даних про позиції, викриття слабких місць та планування ударів. Він додав, що здійснення невеликих атак сприяє підготовці українській воїнів до великого наступу.

"Ми їх випробовуємо і, звичайно, вони роблять те ж саме з нами", - зазначив військовий з позивним "Боксер".

Під Бахмутом інший командир з позивним "Метіс" також розповів про успіхи своїх підлеглих у проведення "тестових" наступів. Водночас за його словами, ці результати не є свідченням того, що підрозділ під його керівництвом абсолютно готовий до масштабних дій. Він пояснив, що військовослужбовці потребують більше важкої техніки, бронемашин та тривалішого навчання.

WP з посиланням на власні джерела пише, що контрнаступ ЗСУ дещо затримується через погодні умови, повільне постачання техніки й нестачу боєприпасів. Також за їхніми даними, свою роль у затримці відіграв "злив" секретних даних Пентагону.

Водночас військовий аналітик Олександр Кочетков переконаний, що витік інформації про український контрнаступ, то це "взагалі повна дурня".

"Хтось вірить, що існує за пів року складений детальний план наступу, який сховано у сейфі, поруч з яким чергує спецпризначенець з двома снайперськими рушницями? Все, що потрібно з озброєння для наступу, давно визначено і постачається за графіком. І це — публічний процес. А от реальний план наступу виникне десь за тиждень до початку", - пояснив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, хакери з рф використовують камери в українських кафе для відстеження за поставками зброї.

Головне