Україна спростить ввезення військової техніки країн ЄС та НАТО

Україна спростить ввезення військової техніки країн ЄС та НАТО

Верховна Рада першому читанні підтримала зміни до Митного кодексу щодо уніфікації до європейських та північноатлантичних стандартів процедур декларування військової техніки.

Про це повідомляє  пресслужба Міністерства фінансів.

Законопроект розробили для спрощення процедури переміщення через митний кордон України військової техніки та інших товарів ЗСУ, що виїжджають за кордон на військові навчання або з іншою тимчасовою метою, а також збройних сил держав – членів ЄС та НАТО, які направляються в Україну з такою ж метою.

Проектом пропонується:

  • запровадити спрощену процедуру декларування військової техніки та інших товарів, аналогічну існуючій у міжнародній практиці при тимчасовому вивезенні, тимчасовому ввезенні, реімпорті, реекспорті, а також транзиті територією України військової техніки та іншого майна;
  • делегувати повноваження Кабінету міністрів України та Міністерству фінансів щодо затвердження національної (української) Форми 302 та порядку заповнення цієї форми відповідно;
  • делегувати повноваження Міністерству фінансів щодо затвердження порядку виконання митних формальностей при здійсненні митного контролю та оформлення військової техніки та інших товарів.

Як зазначили в Мінфіні, ухвалення законопроєкту створить передумови для підписання міжнародних угод з конкретними державами.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ повідомила про підозру російському генералу, який командував бомбардуванням Маріуполя.

Головне