Україна повернула тіла 19 людей, які загинули в полоні росії

Україна повернула тіла 19 людей, які загинули в полоні росії

Україна повернула тіла 19 людей, які загинули в російському полоні. Невідомо, коли саме таке повернення відбулося та за яких обставин.

Про це повідомив  Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, при Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олег Котенко під час круглого столу від "Укрінформ".

Він не розповів, коли та за яких обставин вдалося повернути тіла загиблих осіб. Перед цим омбудсмен розповів, що зафіксовані "прикрі приклади" допиту українців у полоні росії.

Котенко також зазначив, що найближчими днями Україна очікує на тіла ще чотирьох загиблих.

"Це ті, хто були у полоні й там загинули. Це про те, що ми знаємо, нам ці тіла повертають. Але є таке, що нам тіла можуть і не повернути", - пояснив Уповноважений.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Україна повернула тіла загиблих в теракті в Оленівці. Наразі проходить аналіз ДНК.

“Тіла загиблих в Оленівці вдалося повернути. Наразі проходить аналіз ДНК, рідні відповідними органами поінформовані”, – заявив Лубінець.

За його словами, після трагедії в Оленівці він вперше спілкувався з російською уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою. Він запропонував допустити в Оленівку міжнародних експертів.

“Я пропонував Москальковій, щоб разом з ними на місце вибуху в Оленівській колонії прибули експерти з різних країн, частину яких мала запросити росія, а частину – Україна. Вони беруть однаковий матеріал для експертизи: земля, якісь металеві речі, якісь частини цього приміщення. Потім ми прозоро показуємо, які експертизи хто напрацював”, – зазначив омбудсмен.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україні вдалося повернути з російського полону ще 45 осіб. Серед звільнених – воїни ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ. Також вдалося забрати з російського полону двох цивільних.

Головне