Україна повернула ще двох дітей з окупованих територій, - Лубінець

Україна повернула ще двох дітей з окупованих територій, - Лубінець

Україна повернула ще двох дітей із тимчасової окупації на підконтрольну територію - це двоє братів 13-річний Кирило та 4-річний Сергій.
 
Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець у Telegram.

Повернути вдалося двох братів — 13-річного Кирила та 4-річного Сергія. Їхня мама звернулася до Офісу омбудсмена з проханням допомогти вивезти дітей на підконтрольну територію.

"Також діти відвідали Центр захисту прав дитини. Кирило, перебуваючи у Центрі, намалював на дошці прапор України й зазначив, що дуже любить свою країну. Такий патріотизм маленьких громадян захоплює", - розповів Лубінець.

Він додав, що, окрім безпосереднього повернення дитини в Україну, Офіс омбудсмена працює над наданням психологічної, юридичної та гуманітарної допомоги цій дитині та її родині. 

Раніше Лубінець заявив, що українській владі вдалося повернути 386 неповнолітніх з російської федерації. 

“386 дітей були повернуті з моменту створення окремого координаційного штабу під керівництвом Андрія Єрмака, який діє і відповідає за повернення українських дітей. Це виключно ті діти, які були депортовані на територію рф”, – зазначив він. 

За словами Лубінця, підрахунок дітей, яких повернули з окупації, вестимуть окремо.

“Ми вирішили розділити ці цифри, бо одна справа повернути після депортації дитину з території РФ, інша справа – коли ми повертаємо дітей, які були примусово переміщені в межах тимчасово окупованої території України. Останніх трьох дітей, яких ми повернули, то це відбулося вчора, і я про це офіційно заявив”, – зазначив омбудсмен.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Євлаш розповів про звільнення Кліщіївки.

Головне