Українців закликати інформувати про вимагання хабарів у Сервісних центрах МВС: куди скаржитись

Українців закликати інформувати про вимагання хабарів у Сервісних центрах МВС: куди скаржитись

Міністерство внутрішніх справ звернулось до українських громадян і закликом повідомляти про випадки корупції, зокрема вимагання хабарів, у Сервісних центрах МВС. Голова відомства Ігор Клименко запевнив, що на кожне звернення буде негайна реакція оперативників внутрішньої безпеки Нацполіції.

Повідомлення про вимагання грошей за складання іспиту, отримання місця в електронній черзі або будь-якого іншого корупційного прояву можна передати через чат-бот внутрішньої безпеки Нацполіції або зателефонувавши на "гарячу лінію" за номером +38 050 352 72 77.

"Наші цілі незмінні: мінімум бюрократії, висока якість послуг, швидкість та комфорт для населення. І головне – недопущення будь-яких корупційних проявів", - наголосив міністр.

Як відомо, минулого місяця в Україні запрацював спеціальний Telegram-бот, який спрощує процедуру здачі практичного іспиту з водіння. Йдеться про ТалонБот, який надсилатиме сповіщення про наявні талони на практичні іспити з водіння. Користувачу після отримання сповіщення потрібно лише перейти на Е-Запис та взяти талон.

Нагадаємо, з 1-го січня в Україні зросла вартість низки сервісних послуг МВС. Зокрема вартість видачі посвідчення водія на право керування транспортними засобами зросла з 26 гривень до 230 гривень, а прийняття теоретичного іспиту - з 13 гривень до 250 гривень.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у січні 2024 року МВС відкрило перші пілотні курси, завдяки яким люди з інвалідністю можуть отримати водійські права категорії С1.  

Головне