Українці заробили на військових облігаціях майже 45 млн гривень, - Федоров

Українці заробили на військових облігаціях майже 45 млн гривень, - Федоров

Громадяни України заробили на купівлі військових облігацій (цінних паперів) майже 45 млн гривень.

Про це заявив очільник Міністерства цифрової трансформацій Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі. За його словами, кожна куплена облігація - це вже зброя та техніка для наших захисників.

"Купуючи їх, ви даєте державі в борг кошти і назад отримуєте їх з відсотками. Тобто підтримуєте країну та заробляєте", - пояснив Федоров.

Він також додав, що ціна однієї облігації становить від 940 гривень, водночас максимальний річний прибуток сягає 18%. Міністр закликав інвестувати українцям в перемогу. Наразі у застосунку "Дія" доступні наступні облігації:

  • Євпаторія;
  • Сімферополь;
  • Ялта;
  • Нова Каховка;
  • Севастополь.

Федоров також зазначив, що військові облігації це те саме, що і на донат, але ще з вигодою.

Нагадаємо, голова Міністерства фінансів Сергій Марченко пояснив, навіщо потрібні військові облігації та як вони допоможуть Україні під час війни. У "Дії" також з’явилася опція щодо військових облігацій. Облігації це одне з джерел, яке Україна може дозволити у частині фінансування армії, крім податків. За його словами, їх - не вистачає.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, оскільки кошти, які Україна отримує від міжнародних партнерів та союзників скеровувати на оборонні цілі не можна, на це йдуть всі податки всередині країни. Для фінансування оборони доводиться задіювати внутрішні запозичення, розповів очільник Міністерства фінансів Марченко.

Головне