Українці хочуть швидкого покарання корупціонерів навіть з порушенням законів, - опитування КМІС

Українці хочуть швидкого покарання корупціонерів навіть з порушенням законів, - опитування КМІС

Більшість українців (55%) виражають бажання найшвидше покарати осіб, звинувачених у корупції, навіть якщо це передбачає порушення законів. Інша група населення (42%) підтримує думку, що кара повинна відбуватися в рамках закону, навіть якщо це займе багато часу.

Це йдеться у звіті КМІС на підставі проведеного опитування.

"Більше половини українців – 55% – хочуть якомога швидшого покарання корупціонерів, навіть якщо це буде через порушення законів. Іншої думки, що треба карати за законом, навіть якщо це займе багато, дотримуються 42% українців. Решта 3% не визначилися зі своїм поглядом", - йдеться у дописі.

Соціологи зазначають, що чим менше довіри населення до судової системи, тим більше виникає прагнення до негайного покарання, навіть якщо це означає порушення правопорядку. Спостереження показує, що серед тих, хто має довіру до судів, 41% підтримують потребу у швидкому покаранні, у той час як серед тих, хто не довіряє судовій системі, цей відсоток становить 63%.

Ця тенденція взаємозв'язана з рівнем довіри до поліції, що підтверджується результатами опитування КМІС. Соціологи вказують, що дослідження КМІС та інших агенцій свідчить про те, що після широкомасштабного протистояння з корупцією в Україні це питання стало найбільш актуальним для населення.

Опитування було проводилося 29 листопада - 9 грудня 2023 року серед 1031 респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Ізраїль запропонував ХАМАС зупинити бойові дії в Газі, щоб звільнити понад 30 заручників.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.