Ізраїль запропонував ХАМАС зупинити бойові дії в Газі, щоб звільнити понад 30 заручників, - ЗМІ

Ізраїль запропонував ХАМАС зупинити бойові дії в Газі, щоб звільнити понад 30 заручників, - ЗМІ

В Ізраїлі запропонували на тиждень зупинити бойові дії для звільнення понад трьох десятків заручників, які залишаються у терористів ХАМАС. Про це пише видання Axios з посиланням на джерела.

За попередніми даними, Ізраїль вже звернувся до ХАМАС з цією пропозицією через катарських посередників. ЦАХАЛ пропонує зупинитися на тиждень, щоб змусити ХАМАС відпустити людей, які потребують невідкладної допомоги. Йдеться про жінок, чоловіків за 60 років, та хворих і важкопоранених заручників.

В Ізраїлі наголошують, що ця пропозиція свідчить про намір відновити переговори щодо звільнення більшої кількості заручників, адже в ХАМАС відмовляються звільняти людей, поки тривають бойові дії.

Як відомо, нині у терористів в заручниках залишаються 130 громадян Ізраїлю та інших країн, зокрема, вісім американців.

Раніше Ізраїль був готовий до тимчасового припинення вогню на один тиждень в обмін на звільнення 80 заручників. Також ізраїльська сторона розглядала можливість звільнення палестинських в'язнів, які були засуджені за напади на Ізраїль.

Як повідомляли "Ми-Україна", Армія оборони Ізраїлю взяла в полон більш як 1000 осіб у ході війни проти угруповання ХАМАС на території Сектору Гази.

Головне