Українські хакери зупинили роботу терміналів в росії

Українські хакери зупинили роботу терміналів в росії

Українські хакери з суботи, 30 грудня, зупинили роботу терміналів в росії. Це зупиняє оплату карткою на касах магазинів, кафе, перукарень та будь-яких інших бізнесів у рф.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України в Telegram-каналі. Як зазначається, припинив свою роботу найбільший виробник онлайн-кас Евотор.

У Мінцифри зазначили, що тепер спроби росіян безготівково сплачувати за новорічні подарунки обернулась поразкою. Така ситуація в країні-агресорці триває другу добу, зазначили у відомстві.

"Новорічний "праймтайм" на росії став справжнім колапсом. Росіяни не можуть платити карткою на касах магазинів, кафе, перукарень чи будь-яких інших бізнесів, що користуються платіжними терміналами. Це може завдати серйозних збитків економіці агресора", - йдеться в дописі.

Нагадаємо, українські хакери паралізували систему управління підприємствами в росії. Припинила роботу одна з найбільших російських автоматизованих систем управління підприємствами 1С-Рарус. Серед них такі технологічні гіганти та спонсори війни, як Татнєфть та ВТБ. Це мільйонні збитки для російської економіки. Клієнти в крамницях і на заправках не могли здійснити оплату, бо каса не працює. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Криму сталася масова зовнішня DDoS-атака на кримських провайдерів інтернету, заявив окупаційний радник "глави" Криму Олег Крючков. Інтернет-провайдер "Міранда-медіа" зафіксував тимчасову недоступність послуг "Міранда-медіа", "Кримтелекому" і "МирТелекома". Внаслідок цього всі технічні та ІТ-служби компанії переведені в режим підвищеної готовності. 

Головне