Україна використовує штучний інтелект для пошуку зниклих безвісти, – Дмитро Лубінець

Україна використовує штучний інтелект для пошуку зниклих безвісти, – Дмитро Лубінець

Україна використовує штучний інтелект для пошуку зниклих безвісти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. 

Головною темою стало використання штучного інтелекту може допомогти у розв’язання проблем прав людини, гендерної рівності, толерантності й різноманіття. Штучний інтелект розпізнає обличчя та допомагає у пошуку зниклих безвісти громадян України під час війни.

За словами Дмитра Лубінця, щоб розвивати сферу технологій, зокрема й на шляху вступу України в ЄС, наша держава формує нові партнерства у цьому напрямку.

Представник Уповноваженого з інформаційних прав та працівники Офісу беруть участь в обговореннях та дослідженнях інших проєктів, зокрема й для розв’язання проблемних питань. 

"Варто не забувати, що мета штучного інтелекту – це передусім сприяння розвитку людини, суспільства, держави. І врахування інтересів, прав і свобод людини має бути найважливішим у цій сфері", – підсумував Уповноважений ВР України з прав людини.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у межах програми освітньої програми DEEP вже понад 12 тисяч українських військовослужбовців та викладачів пройшли підготовку та підвищення кваліфікації. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

У відомстві поінформували, що перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк у межах роботи в штаб-квартирі НАТО зустрівся з директором програми DEEP Маріушем Солісом.

Йдеться про підготовку науково-педагогічних працівників, інструкторів та інших фахівців. Триває й підготовка військових на курсах командирів та інструкторів сержантського складу.

Головне