Близько 12 тисяч українських військових вже пройшли навчання за стандартами НАТО

Близько 12 тисяч українських військових вже пройшли навчання за стандартами НАТО

У межах програми освітньої програми DEEP вже понад 12 тисяч українських військовослужбовців та викладачів пройшли підготовку та підвищення кваліфікації. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

У відомстві поінформували, що перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк у межах роботи в штаб-квартирі НАТО зустрівся з директором програми DEEP Маріушем Солісом.

Йдеться про підготовку науково-педагогічних працівників, інструкторів та інших фахівців. Триває й підготовка військових на курсах командирів та інструкторів сержантського складу.

Павлюк розповів, що у рамках програми DEEP розробили низку базових документів про зміни у вищій військовій освіті. Зокрема, про вдосконалення мовної підготовки у ЗСУ, а також концепцію трансформації системи військової освіти.

Нагадаємо, Київ та Брюссель тепер міста-побратими. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Брюссельська платформа, яку минулого року створили європейські міста задля допомоги Києву, вже дала старт активним процесам у важливих для Києва проектах", — повідомив Кличко.

Відносини Києва та Брюсселя є прикладом ефективної співпраці міст, яку сторони продовжать розвивати.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Фінляндія повністю закриє чотири пункти перетину кордону на східному кордоні з росією. Кордони закриють до 18 лютого. Про це повідомили Helsingin Sanomat.

Орпо заявив, що країна закриє кілька пунктів пропуску на східному кордоні.

Міністерка внутрішніх справ Марі Рантанен уточнила, що Фінляндія повністю закриє до лютого пункти перетину кордону в Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра і Ніірала.

Головне