Україна відбила черговий масований удар ворожих безпілотників: збито 28 "Shahed"

Україна відбила черговий масований удар ворожих безпілотників: збито 28

Російські окупанти вночі, 21 травня, атакували Україну 29 ударними безпілотниками типу "Shahed-131/136". Запуск дронів було здійснено з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ та Курськ (рф), а також мис Чауда (Крим).

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Українські сили оборони успішно відбили ворожий напад. До відбиття повітряної атаки було залучено мобільні вогневі групи, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ, винищувальну авіацію і підрозділи радіоелектронної боротьби.

В результаті дій українських захисників 28 ворожих дронів було збито над територіями Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської, Харківської, Черкаської, Херсонської та Кіровоградської областях.

Нагадаємо, що минулого тижня “Армія дронів" знищила майже 300 одиниць російської техніки, зокрема: 25 танків, 36 броньованих машин, 14 САУ та 62 артилерійські гармати. Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров. Окупанти також втратили 117 військових.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, російські війська блокують репатріацію тіл загиблих українських військових та ігнорує всі заклики відновити обговорення цього питання.

Головне