"Україна не переможе у бою": Орбан закликав ЄС переглянути політику

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна не здатна здобути військову перемогу над росією, наголошуючи на необхідності діалогу та припинення вогню для збереження життів. Його слова пролунали під час брифінгу в Страсбурзі, пише Reuters.

"Ми не хочемо нічого блокувати, ми просто хочемо переконати європейських лідерів змінити свою стратегію (щодо України), тому що нинішня стратегія не працює", - заявив угорський політик.

Критики звинувачують Орбана у підриві єдності ЄС та підіграванні інтересам рф. Зокрема, Угорщина відкладає рішення щодо надання Україні кредиту G7 у розмірі 50 мільярдів доларів до завершення президентських виборів у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія подала до суду на Угорщину через закон про "захист суверенітету"

Орбан також висловив сподівання на перемогу Дональда Трампа на майбутніх виборах президента США, стверджуючи, що той "почне працювати над досягненням миру в Україні одразу після виборів 5 листопада".

Угорський лідер захищає економічні відносини своєї країни з росією, наголошуючи на прагненні до "нормальних економічних відносин" у сферах, не зачеплених санкціями. Він також звинуватив деяких західних колег у "лицемірстві", посилаючись на обсяги їхніх закупівель російських енергоресурсів.

Під час брифінгу політик його опонент з опозиційної Демократичної коаліції звинуватив прем'єр-міністра у "зраді" країни та її продажу рф та Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Угорщині відбувся масовий протест проти державної пропаганди

Як писав "Ми-Україна", раніше цього дня стало відомо, що Угорщина не розблокує кредит для України до виборів у США. За словами угорського міністра фінансів Міхая Варги, ЄС повинен врахувати, як майбутня американська адміністрація визначатиме свій підхід до війни в Україні, оскільки кандидати Гарріс і Трамп мають різні позиції з цього питання.

Головне