Удар по кораблю "Новочеркаськ": зниклими безвісти вважають 33 моряки

Удар по кораблю

33 моряки російського великого десантного корабля "Новочеркаськ" вважаються зниклими безвісти після удару. Ще 23 особи поранені.

Про це пише російське видання Astra.

За джерелами видання, на місці атаки були знайдені фрагменти обшивки та вузла кріплення ракети Storm Shadow. Корабель повністю вигорів і затонув.

Крім того, 64-річна працівниця охорони порту загинула.

Доля інших 25 моряків з "Новочеркаська" залишається невідомою.

Нагадаємо, що ВДК "Новочеркаськ" було атаковано в районі Феодосії українською тактичною авіацією з використанням крилатих ракет. Росія визнала удар по кораблю, але стверджує, що він лише пошкоджений. 

За непідтвердженою наразі інформацією, корабель у момент атаки може був завантажений "Шахедами".

Від російського "Новочеркаська" після вибухів лишився залізний скелет. Крім того, внаслідок детонації могли бути пошкоджені й кораблі забезпечення чи портова інфраструктура.

Після цього, міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс заявив, що за останні чотири місяці було знищено 20% російського Чорноморського флоту, тож домінування росії в Чорному морі вже можна поставити під сумнів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на заводі компанії Tesla поблизу Остіна, що в Техасі, США, робот атакував інженера програмного забезпечення і завдав йому травм. 

Головне