На заводі Tesla в Техасі робот атакував інженера

На заводі Tesla в Техасі робот атакував інженера

На заводі компанії Tesla поблизу Остіна, що в Техасі, США, робот атакував інженера програмного забезпечення і завдав йому травм. Про це повідомило видання Daily Mail.

Як зазначається, інженер працював над забезпеченням двох відключених роботів Tesla під час того, як робот напав на нього. Він притис його та вчепився в спину та руку металевими кігтями. Після атаки на робочій поверхні інженера залишився “кривавий слід”.

Співробітникам заводу, які стали свідками цієї ситуації, терміново довелося натиснути кнопку аварійного вимкнення.

Після нападу у чоловіка залишилася відкрита рана на лівій руці. Цей робот був призначений для захоплення і переміщення відлитих алюмінієвих деталей для автівок.

Виявилось, що ця ситуація сталась у 2021 році та була викрита у звіті про травми за цей рік, який подали в округ Тревіс. У звітах компанії за 2022 рік також йшлось про те, що кожен 21 працівник дістав травму на своєму робочому місці. При цьому в Tesla не повідомляли про такі випадки, як напад на інженера, публічно.

Крім того, близько одного з 26 працівників заводу Tesla в Техасі отримує серйозні травми на робочому місці.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, компанія Tesla заявила про відкликання понад 2 млн електромобілів через проблеми з автопілотом. Відкликання оголосили у Сполучених Штатах Америки. Автопілот в електромобілях Tesla може працювати некоректно.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.