У Запоріжжі проведуть навчання на випадок аварії на ЗАЕС

У Запоріжжі проведуть навчання на випадок аварії на ЗАЕС

У Запоріжжі у четвер, 29 червня, планують провести спеціальні навчання на випадок аварії на Запорізькій АЕС.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко в Telegram-каналі.

"З метою забезпечення готовності до захисту населення під час можливого виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС обласною військовою адміністрацією 29 червня 2023 року буде організовано проведення спеціального навчання", - розповів Малашко.

У межах навчання буде передбачене практичне відпрацювання заходів щодо реагування на надзвичайні ситуації та проведення евакуації населення. При цьому всі заходи мають навчальний характер. Через це мешканців просять дотримуватися спокою.

Наразі ситуація на атомній станції контрольована. Крім того, загроз не зафіксовано, наголосив очільник ОВА.

Нагадаємо, у США оцінили ризики підриву російськими загарбниками поки що окупованої Запорізької АЕС та застосування країною-агресором ядерної зброї проти України. У Білому домі заявили, що наразі ознак “неминучої загрози” вони не бачать. Представник Ради нацбезпеки адміністрації президента США Джон Кірбі наголосив, що Білий дім ознайомлювався зі звітами щодо можливого підриву ЗАЕС.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що російські окупанти погіршують ситуацію на захопленій Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), щоб тримати Україну в напрузі та тиснути на країну. При цьому він додав, що ситуація на окупованій електростанції може вийти з-під контролю рф.

Головне