У військовій частині на Чернігівщині виявили майже 40 млн грн збитків

У військовій частині на Чернігівщині виявили майже 40 млн грн збитків

У військовій частині на Чернігівщині виявили майже 40 мільйонів гривень збитків. Про це повідомила пресслужба Міноборони.

За ці гроші закупили генератори за завищеною ціною.

Наймасштабнішим стало безпідставне завищення вартості придбаних у 2022 році генераторів, що спричинило 37,1 мільйонів збитків. Закупили на 163 генератори менше від встановленої потреби. При цьому більшість з них до військових частин не надійшли, а були на складах. Частка виданих генераторів для користування не перевищила 15% від закуплених.

Встановили інші порушення на загальну суму 1,7 мільйона гривень. 

Нагадаємо, у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України заперечують ймовірну корупційну діяльність колишнього очільника відомства Юрія Щиголя. Відповідну заяву оприлюднила пресслужба Держспецзв'язку.

Як зазначається, відомство надало всю потрібну інформацію правоохоронцям та готове і надалі надавати дані, адже робота Держспецзв'язку ґрунтується "на принципах відкритості та нульової толерантності до корупції".

Як писали "Ми-Україна" раніше, керівництво Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України отримало підозри у розкраданні держкоштів. Йдеться про суму в 62 млн грн, якою керівні особи заволоділи під час закупівлі програмного забезпечення та устаткування.

Головне