У Варшаві запустили "коаліцію бронетехніки" для України, - Міноборони

У Варшаві запустили

У Варшаві, відбулося відкриття Коаліції бронетехніки на підтримку України. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

У рамках ініціативи створено 4 синдикати, на кожен з яких покладено певні завдання - постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки; їх технічне обслуговування та ремонт; підготовка екіпажів та технічного персоналу; відпрацювання ефективної тактики застосування бронетехніки на полі бою.

Передбачається, що країни-учасники танкової коаліції та коаліції бронетехніки у допоможуть у створенні майбутнього броньованого парку техніки ЗСУ.

"Ця ініціатива була запропонована Польщею та Німеччиною і вже має підтримку Великої Британії, Швеції та Італії. Українську делегацію очолює заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, — повідомили у відомстві.

У рамках Коаліції бронетехніки створено чотири синдикати:

  • постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки; 
  • їх технічне обслуговування та ремонт; 
  • підготовка екіпажів та технічного персоналу; 
  • відпрацювання ефективної тактики застосування  бронетехніки на полі бою.

Нагадаємо, щоб Миколаїв отримав доступ до питної води, розробляється комплексне рішення, яке містить будівництво нового водогону. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Польщі заявили, що подвоять внесок в ініціативу Чехії щодо боєприпасів для України. Про це повідомив міністр оборони Польщі Радислав Сікорський.

Головне