У ЦПД спростували фейк про понад 100 000 дезертирів в Силах оборони

У ЦПД спростували фейк про понад 100 000 дезертирів в Силах оборони

У ЦПД зафіксували поширення окремими ЗМІ непідтвердженої інформації про понад 100 000 випадків дезертирства в Силах оборони.

Про це повідомляє пресслжуба ЦПД.

Центр зафіксував поширення інформації про те, що велика кількість українських військовослужбовців незаконно залишають свої місця служби. Проте цю інформацію не прокоментували представники Збройних Сил, а вона була висловлена експертом-юристом на одному з телеканалів, який не має жодного зв'язку з військом.

Варто також зауважити, що російські пропагандисти посилаються на слова цього юриста, який у своєму виступі заявив про понад 100 000 таких випадків. Проте він не представив жодних доказів цієї цифри.

Важливо підкреслити, що ця інформація не відповідає дійсності.

Центр повторно підкреслює, що лише офіційні особи, які мають доступ до відповідної інформації, можуть компетентно коментувати питання, пов'язані з діяльністю Збройних Сил України. Розповсюдження будь-яких коментарів про безпекові питання від сторонніх осіб є невідповідальним і може бути корисним для ворога.

Інформаційний аспект під час воєнного конфлікту залишається дуже важливим. Центр закликає українські ЗМІ бути уважнішими та відповідальнішими у виборі експертів для коментування подій.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Харкові СБУ затримала коригувальника, який хотів навести КАБи рф на базу Kraken.

Головне