У Силах оборони розповіли, навіщо росіяни вирили окоп-рекордсмен на Запоріжжі

У Силах оборони розповіли, навіщо росіяни вирили окоп-рекордсмен на Запоріжжі

Окупаційне військо вирило на Запоріжжі окоп-рекордсмен, що простягається на 70 км, через страх контрнаступу ЗСУ. З тієї ж причини росіяни також активно мінують території.

Про це керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напряму Олексій Дмитрашківський розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Саме тому вони там облаштовують свої позиції, будують фортифікації. Найприкріше, що вони дуже активно почали мінувати територію. Не знаю, чи складаються карти мінних полів, щоб можна було розмінувати", – додав він.

Нагадаємо, напередодні Центр журналістських розслідувань оприлюднив супутникові знімки російського окопу, що безперервно простягається на 70 км. Крайні точки цього укріпрайону: на заході – в околицях селища Семенівка (приблизно дев’ять кілометрів від центру Мелітополя), на сході – у полі за межами селища Маринівка Приморського району на північний захід від Бердянська.

Його довжина приблизно дорівнює відстані від Херсона до Миколаєва або від Відня до Братислави.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни кидають під Бахмут десантників не задля підсилення. Як пояснили у ЗСУ, на цей крок військове керівництво було змушене піти через величезні втрати “вагнерівців”.

“Вагнер” отримує дуже великі втрати, тому змушений підтягувати додаткові підрозділи регулярної армії — десантників та мотострілків для того, щоб поповнити угруповання на цьому напрямку. Вони також зазнали втрат і були доукомплектовані мобілізованими росіянами”, – пояснив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Головне