У США занепокоєні можливістю нових атак на свої військові бази на Близькому Сході

У США занепокоєні можливістю нових атак на свої військові бази на Близькому Сході

Сполучені Штати Америки висловили стурбованість через можливість повторних атак на американські військові бази у Сирії, Іраку та інших країнах на Близькому Сході. Як повідомив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, під час останніх нападів на військові бази США були зафіксовані факти смерті цивільних американців.

"Ми зберігаємо глибоке занепокоєння у зв’язку з потенційними атаками проти наших сил… Це потенційно небезпечне середовище, і ми сприймаємо це дуже і дуже серйозно. Наші командири на місцях мають право захищати себе та свої війська, тож можуть вживати відповідних заходів", - наголосив Кірбі.

Разом з тим він додав, що президент США Джо Байден наказав відправити у регіон додаткові сили, щоб забезпечити посилений захист військових об'єктів США у регіоні.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Міністерстві оборони США повідомили про спробу атаки на їхню військову базу, яка знаходиться в Сирії. За словами представника Пентагону Патрік Райдера, два ударні безпілотники намагалися атакувати базу США у Аль-Танф в Сирії, їх ліквідували.

Головне