У США Палата представників погодила оборонний бюджет з 300 мільйонів доларів для України

У США Палата представників погодила оборонний бюджет з 300 мільйонів доларів для України

Палата Представників Конгресу США у п'ятницю, 14 липня. проголосувала за проект оборонного бюджету США на 2024-й рік. Розгляд оборонного бюджету в Сенаті вже заплановано на вівторок, 18 липня. Про це інформує Голос Америки.

У четвер, 13 липня, Палата Представників засідала майже до опівночі розглядаючи 200 поправок. Республіканцям вдалось домогтись затвердження низки пропозицій, з якими категорично не погоджуються демократи. Зокрема, щодо расових та гендерних питань, а також щодо політики Пентагону стосовно абортів.

Водночас, п’ять поправок, які вимагали скоротити або взагалі припинити допомогу Україні, не набрали голосів. Зокрема, відхилили поправку республіканки Марджорі Тейлор Грін, яка вимагала прибрати $300 мільйонів для України із оборонного бюджету: 89 "за"-358-"проти". Провалилася і поправка республіканця Метта Гейтса, який вимагав відмінити всю безпекову допомогу Україні: 70 "за" -358- "проти".

“Традиційно, Міноборони США прописує план необхідних витрат та потреб у сфері оборони на кожен наступний рік. Пізніше Палата Представників та Сенат створюють власні законопроекти оборонного бюджету, які після розгляду комітетів виносять на фінальне голосування в залі засідань. Спочатку голосує Палата Представників, а потім Сенат. Згодом остаточна версія узгоджується і передається на підпис президенту”, — пояснює Голос Америки.

Нагадаємо, Сполучені Штати вирішили направити до Ормузької протоки додаткову авіацію, щоб захистити цивільні кораблі від захоплення їх Іраном. В Пентагоні також наголосили, що їх дуже непокоїть нарощування співпраці між іранської, російською та сирійською сторонами на Близькому Сході.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, уряд Німеччини визначився із сумою, яку планує витратити на зброю для України до 2027 року.

Головне