У США не можуть підтвердити залучення бійців КНДР у війну против України

У США не можуть підтвердити залучення бійців КНДР у війну против України

У Вашингтоні висловлюють занепокоєння зростанням військового партнерства між Північною Кореєю та росією. 

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на Шона Саветта, речника Ради національної безпеки США.

"Ми поки що не можемо підтвердити ці повідомлення, але якщо це правда, то це буде небезпечним розвитком війни", - заявив Саветт.

Він також зазначив, що в разі підтвердження таких дій Пхеньяну, США планують консультації з союзниками щодо подальших кроків. Залучення північнокорейських військових, за словами Саветта, свідчило б про зростаючий відчай росії через значні втрати на фронті.

"Якщо Москва буде змушена звернутися до КНДР за військовою допомогою, це буде ознакою її слабкості, а не сили", – додав він.

Занепокоєння зросло після звинувачень союзника США Південної Кореї в п’ятницю, 18 жовтня, у тому, що Північна Корея на початку цього місяця відправила 1500 військовослужбовців зі своїх спецпризначенців до російського Владивостока з планами додаткового розгортання.

Розвідка Південної Кореї заявила, що ідентифікувала північнокорейських спецпризначенців за допомогою штучного інтелекту і що солдати були екіпіровані в російську форму, мали російське спорядження та посвідчення особи. В українських ЗМІ почали публікувати відео, на яких ймовірно проходять тренування бійців КНДР.

Також, голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер закликав президента Джо Байдена негайно відреагувати на можливу участь північнокорейських військ у війні на боці рф. Він наголосив, що участь військ КНДР у бойових діях проти України має стати "червоною лінією" для Сполучених Штатів та НАТО.

Нагадаємо, президент Південної Кореї Юн Сук Йоль скликав термінову нараду з питань безпеки, щоб обговорити розгортання північнокорейських військ в росії для підготовки у війні проти України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро на спільній пресконференції з главою МЗС України Андрієм Сибігою у Києві заявив, що рішення відправити північнокорейських солдатів для участі у війні росії проти України виведе конфлікт на новий масштаб ескалації.

Головне