У Скадовську і Генічеську окупаційну владу вакцинують від холери

У Скадовську і Генічеську окупаційну владу вакцинують від холери

У захоплених російськими військами містах Скадовськ і Генічеськ Херсонської області збільшилася кількість інфекційних захворювань. Через це представників окупаційних "адміністрацій" приховано вакцинують від холери.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні на сторінці у Facebook.

"У тимчасово захоплених Скадовську та Генічеську Херсонської області відзначено збільшення кількості випадків інфекційних захворювань на гострі кишкові інфекції. За характером протікання хвороба має ознаки холери", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, окупаційна влада не визнає збільшення кількості захворювань. Вона намагається приховати погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в регіоні та розпочинає приховану вакцинацію від холери представників "адміністрацій" і їх найближчого оточення.

Нагадаємо, у постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС регіонах відкрили інфекційні хаби. Вони забезпечені швидкими тестами для діагностики холери. Звернутись можуть пацієнти з інфекційними хворобами. к зазначається, інфекційні хаби розгорнули у лікарнях на території Миколаївської, Херсонської та Дніпропетровської областей. У них будуть приймати пацієнтів з гострими кишковими та іншими інфекційними хворобами.

При цьому зараз усі хаби отримали препарати, які необхідні для швидкої діагностики та лікування холери, розповіли в МОЗ.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у підтоплених через підрив росією дамби Каховської ГЕС районах Херсона вдалося уникнути кишкових інфекцій, розповів очільник Міністерства охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Попри це, наголосив міністр, наразі на цих територіях вже є нові виклики.

Головне