У росіян є "тіньовий флот", за допомогою якого вони грабують наші порти, - Плетенчук

У росіян є

У росіян є "тіньовий флот", за допомогою якого вони грабують українські порти. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його словами, росія заводить в окуповані українські порти свої кораблі з вимкненими системами відстеження і вивозить таким чином збіжжя та метал.

"У них є так званий тіньовий флот, який не виходить в міжнародні порти. Вони його використовують з вимкненими АІС, порушуючи міжнародне морське право. Заходять в порти "Бердянськ", "Маріуполь". Щось там завантажують, як ми розуміємо. А мова, знову таки, про збіжжя і метал. Потім перевантажують в свої порти і в такий спосіб намагаються легалізувати ті матеріальні цінності, щоб далі експортувати. При цьому у них ще вистачає нахабності заявляти про якесь там збільшення врожаю і пропонувати це як допомогу страждаючим країнам Африки. Але все, що треба зробити для того, щоб країни не страждали, це припинити перешкоджати цивільному судноплавству", - наголосив Плетенчук.

Як повідомляли "Ми-Україна", окупанти продовжують викрадати українське зерно. Черговий факт крадіжки збіжжя зафіксували у окупованому Маріуполі.

Головне