У Рівненській області судитимуть правоохоронця, який передавав ворогу дані про стратегічні об’єкти

У Рівненській області судитимуть правоохоронця, який передавав ворогу дані про стратегічні об’єкти

У Рівненській області судитимуть співробітника поліції, який передавав ворогу дані про стратегічні об’єкти ЗСУ. Обвинувальний акт направлено до суду. Про це повідомили у ДБР.

Працівники ДБР вияснили, що рідний брат зловмисника проживає в рф, а племінник обіймає посаду у так званій "міліції ЛНР". 

"З квітня 2023 року чоловік надсилав їм дані про військові частини та стратегічні об’єкти у різних регіонах України, фотографії контрольно-пропускних пунктів тощо", - йдеться у повідомленні. 

Крім того, правоохоронець також фотографував окремі ділянки Рівненської АЕС, до яких мав доступ. 

Правоохоронець обвинувачується у поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114 - 2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадаємо, що колишній співробітник кдб проведе 15 років за ґратами за співпрацю з російськими окупантами та наведення ракет ворога на Яворівський полігон. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, завдяки Службі безпеки України суд засудив до 15 років позбавлення волі проросійського агента, який збирав інформацію для завдання ракетного удару по ТЕЦ у Миколаєві.

Головне