У Резерв+ електронних повісток не буде без ухваленого закону, - Міноборони

У Резерв+ електронних повісток не буде без ухваленого закону, - Міноборони

У мобільному застосунку Резерв+ не буде електронних повісток, якщо тільки у майбутньому не буде ухвалений відповідний закон.

Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв'ю для "NV".

"Згідно з чинним законодавством, поняття електронної повістки не існує. В застосунку "Резерв+" немає такого функціонала. Зі свого боку можу сказати, що робота над електронними повістками у Резерв+ зараз не здійснюється", - пояснила вона.

Черногоренко додала, що ідея електронних повісток можлива лише за умови, якщо від моменту зародження ідеї до ухвалення закону будуть виконані всі необхідні нормотворчі процедури і отримані підтримка всіх ключових учасників цього процесу - Міністерства оборони, профільних заступників, Генерального штабу, Верховної Ради та профільного комітету.

"Ми вважаємо, що в деяких кейсах відстрочка має надаватись автоматично, без походу до ТЦК, без збору папірців, наприклад, людям з інвалідністю чи батькам трьох дітей. Адже ці дані вже є у держави в тому чи іншому вигляді. Наприклад, родинні зв’язки, зв’язок між батьком, матір'ю і дітьми є в Державному реєстрі актів цивільного стану. І вже зараз в нас з цим реєстром є взаємодія", - додала вона.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Новій Зеландії жінка подала до суду на свого вже ексбойфренда через невиконану ним обіцянку.

Головне