У приміщеннях Києво-Печерської лаври забарикадувалися невідомі

У приміщеннях Києво-Печерської лаври забарикадувалися невідомі

У кількох приміщеннях на території Києво-Печерської лаври забарикадувалися невідомі. За допомогою правоохоронців адміністрація хоче припинити їхнє перебування на території заповідника.

Про це 11 серпня на брифінгу сказав в.о. гендиректора заповідника "Києво-Печерська лавра" Максим Остапенко.

Напередодні адміністрація заповідника ухвалила рішення тимчасово закрити доступ до Нижньої лаври для відвідувачів.  

"Зараз мова йде про те, що обмежено доступ стороннім особам до території Нижньої лаври. Повторюся, зараз повністю відкрито доступ монахи, ченці і персонал, який там обслуговує, вони там перебувають на тих же підставах, як було до цього", – сказав Остапенко.

За його словами, доступ на територію буде обмежено, поки всі об'єкти не повернуть у користування заповідника. 

"Мова йде про те, що в приміщеннях, які не використовуються для релігійних потреб (готелі, об'єкти харчування, торговельні точки, виробничі об'єкти), продовжують знаходитися невідомі особи – не ченці монастиря, які не є членами релігійної громади монастиря. Щонайменше у трьох об'єктах вони забарикадувалися, ми сподіваємося, що з часом поліція повністю відновить користування цими об'єктами", – розповів він.

Такі дії є системною тактикою провокаторів, які перешкоджають процесу повернення майна Лаври державі.

Нагадаємо, з 29 березня УПЦ МП мала звільнити всі приміщення, якими користується в Києво-Печерській лаврі. Державний заповідник розірвав договір про оренду цією церквою Нижньої лаври, укладений у липні 2013 року. Однак 30 березня священники УПЦ МП продовжили проводити в Лаврі богослужіння.

9 серпня Суд визнав законним розірвання договору Лаври з УПЦ МП.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни планують навчати вчителів з ТОТ пропаганді.

Головне