У Польщі закликали зняти заборону для України бити західною зброєю вглиб території рф

У Польщі закликали зняти заборону для України бити західною зброєю вглиб території рф

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський виступив із заявою щодо необхідності зняття обмежень на використання Україною західної зброї для ударів по території рф. 

У своєму зверненні Сікорський наголосив на праві України на самооборону, включаючи можливість завдавати ударів по військових об'єктах на території агресора. Він навів приклад нещодавньої трагедії у Львові, де внаслідок ракетного удару загинула українська родина.

"Ракета, яка вбила львівську родину, була випущена російським бомбардувальником, що летів над територією РФ і злетів з російського аеродрому. Назвіть мені хоч одну причину, чому Україна не повинна мати можливості знищити того бомбардувальника, вдаривши по тому летовищу", - заявив польський міністр.

Сікорський підкреслив, що хоча міжнародне гуманітарне право встановлює певні обмеження для всіх країн під час військових дій, росія систематично ігнорує ці норми.

На його думку, Україна, як жертва агресії, має повне право захищатися, в тому числі й завдаючи ударів по території агресора.

Нагадаємо, міністерство оборони України планує об'єднати Агенцію оборонних закупівель (АОЗ) та Державного оператора тилу (ДОТ) в єдину структуру. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Як писали "Ми-Україна" раніше, американський банк JPMorgan Chase і британський HSBC обробляли фінансові операції, пов’язані з компаніями, контрольованими Євгеном Пригожиним, під час розширення впливу його ПВК "Вагнер" в Африці.

Головне