У Польщі під суд потрапили 16 російських шпигунів

У Польщі під суд потрапили 16 російських шпигунів

У Польщі під суд потрапили 16 російських шпигунів, які працювали на розвідку рф. Наразі проти них до суду передали обвинувальний акт.

Про це повідомило польське видання RMF24. Як зазначається, усі 16 осіб з січня по березень цього року діяли в низці населених пунктів: в Білій Підляській, Хелмі, Медиці, Перемишлі, Жешуві, Варшаві тощо. Спецслужба, яка замовляла певну розвідувальну інформацію, надавала грошову винагороду особам за виконані завдання. Спілкувались вони у соціальних мережах, де їх і завербували.

Серед дій, які російські шпигуни робили, було встановлення веб-камер на маршрутах руху транспорту із військовою допомогою від Заходу Україні та намагання встановити на них GPS-мітки. Вони також розшукували критичну інфраструктуру, у тому числі військові об’єкти та морські порти. Особи вели антипольську пропаганду та планували диверсії.

Наразі Люблінський відділ Національної прокуратури спільно з Управлінням внутрішньої безпеки направили до суду обвинувальний акт. Підозрюваним загрожує до 10 років ув'язнення. 15 особам з 16 обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, силовики Польщі затримали професійного хокеїста, який збирав інформацію про критичну інфраструктуру і передавав рф.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Польщі затримали російського шпигуна, який стежив за військовими об'єктами країни. Він також працював на Головне розвідувальне управління російської федерації (ГРУ). Підозрювана особа вела спостереження за військовими об'єктами і морськими портами. Чоловік систематично отримував зарплату від російських кураторів.

Головне