У Польщі через повені оголосили стан стихійного лиха

У Польщі через повені оголосили стан стихійного лиха

Уряд Польщі запровадив стан стихійного лиха у частинах Нижньосілезького, Опольського та Сілезького воєводств на півдні та південному заході країни. Про у соцмережі Х написав прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

За його словами, стан стихійного лиха відповідно до чинних нормативних актів Польщі може бути введено на частині або на всій території країни.

"Запроваджуємо на 30 днів стан стихійного лиха, який покращить діяльність служб і боротьбу з наслідками повені", - йдеться в повідомленні.

Туск повідомив, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль надіслав йому слова солідарності з Польщею і готовності негайно відправити сотню рятувальників, оснащених спеціальним обладнанням, для боротьби з повенями.

Зазначається, що повінь, від якої потерпає захід Польщі, забрала життя вже двох людей. 

Нагадаємо, що східну Європу накрив циклон "Борис", який вже призвів до підтоплення низки країн. Раніше через повені Польща та Чехія скасували низку залізничних рейсів. Тепер же стало відомо, що рівень води зростає і у столиці Австрії Відні.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Києві фіксуються нові температурні рекорди. Впродовж 14 та 15 вересня у столиці було зафіксовано одразу три рекорди.

 

Головне