У Перській затоці не розминулись два британські мінні тральщики (відео)

У Перській затоці не розминулись два британські мінні тральщики (відео)

Британські тральщики-шукачі мін HMS Chiddingfold та HMS Bangor зіштовхнулись у Перській затоці. Аварія сталась на території бази Королівського військово-морського флоту Британії у Бахрейні. 

Як пише UK Defence Journal, попередньо травмованих внаслідок зіткнення немає. Офіційних коментарів щодо інциденту та масштабів шкоди для обох суден військове керівництво Британії ще не надавало. 

У соцмережах з'явились фото та відео з місця аварії кораблів. 

Видання Express від власних джерел дізналось, що HMS Bangor наразі "балансує на межі затоплення" після зіткнення з HMS Chiddingfold. Інцидент, за даними співрозмовників видання, стався під час операції Kipion, що спрямована на захист найважливіших нафтових і торгових шляхів у регіоні.

"Зіткнення було спровоковане механічною несправністю HMS Chiddingfold, в результаті чого він несподівано розвернувся і почав рух на HMS Bangor. Аварія вирвала величезну діру в корпусі мінного тральщика класу "Сандаун", який виготовлений з армованого склопластику, ледь не знищивши камбуз і спальні", - йдеться у статті.

Нагадаємо, торік у жовтні українські військові моряки долучилися до навчань Joint Warrior-23-II під керівництвом Великої Британії. В маневрах також були задіяні два українських судна - морські тральщики “Черкаси” і “Чернігів”

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупанти вивели на бойове чергування у Чорне море два кораблі. Одне з суден споряджене крилатими ракетами типу "Калібр". Сукупний залп становить до восьми одиниць високоточного озброєння. 

Головне