У ПАР зізналися, що були б раді, якби Путін не приїхав на саміт БРІКС

У ПАР зізналися, що були б раді, якби Путін не приїхав на саміт БРІКС

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса запропонував російському диктатору Володимиру Путіну особисто не їхати на саміт БРІКС, а відправити замість себе міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Проте росія таку пропозицію не прийняла, повідомив віце-президент ПАР Пол Машатіле.

"Президент обговорював із президентом Путіним і порадив, щоб він делегував, бажано свого міністра закордонних справ. Росіян це не влаштовує, вони хочуть, щоб уся їхня делегація приїхала на чолі з ним. Ці дискусії тривають", - розповів Машатіле.

Також він додав, що була пропозиція перенести саміт у Китай, однак Індія та Бразилія на це не погодилися. А проти проведення саміту віртуально взагалі виступили проти всі чотири країни.

"Ми розуміємо, що пов'язані Римським статутом. Але ми не можемо когось запросити, а потім заарештувати. Ви можете зрозуміти нашу дилему. Ми були б раді, якби він (Володимир Путін, - ред.) не приїхав", - наголосив віце-президент ПАР.

Нагадаємо, раніше президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса заявив, що російський президент Володимир Путін приїде на саміт БРІКС у Південну Африку. Влада ПАР запевнила, що саміт пройде в офлайн-режимі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денис Маслов заявив, що президент росії Володимир Путін боїться за свою безпеку, тому він не приїде на саміт глав держав БРІКС. Він відбудеться 22-24 серпня.

Головне