У Пакистані стався вибух під час мітингу: 40 загиблих і 200 поранених

У Пакистані стався вибух під час мітингу: 40 загиблих і 200 поранених

У Пакистані стався вибух на політичному мітингу. Внаслідок цього щонайменше 40 людей загинули, ще 200 були поранені.

Про це повідомило інформаційно агентство Reuters. Як зазначається, мітинг проходив у місті Хар у районі Баджаур. Сам вибух стався о 16:00 на зібранні консервативної партії Джаміат Улема Іслам-Фазл. Вона відома своїми зв'язками з жорстким політичним ісламом.

За інформацією місцевої поліції, вибух стався через те, що смертник підірвав бомбу з 10 кг вибухівки. При цьому на місці інциденту були знайдені широкопідшипники.

Напади з боку ісламістських бойовників у Пакистані відновили свою активність із моменту, коли було порушено перемир'я між рухом "Техрік-і-Талібан Пакистан" (ТТП) та офіційними владами в 2022 році. Проте більшість нещодавніх нападів були спрямовані на сили безпеки та об’єкти, а не на політичні зібрання.

Наагадаємо, Пакистан у травні охопили протести. Люди вийшли на вулиці через невдоволення арештом колишнього прем’єр-міністра країни Імрана Хана. Між прибічниками політика та правоохоронцями виникли зіткнення, у результаті яких загинув щонайменше один протестувальник.

У місцевій поліції розповіли, що внаслідок сутичок близько 10 осіб отримали поранення, серед них шестеро поліцейських.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, відома українська співачка Alyona Alyona днями дала концерт в Роттердамі, під час якого сталася стрілянина. Реперка розповіла, що передостанній пісні почалася стрілянина. Вона побачила як народ почав тікати в інший бік і вона подумала, що на сусідній сцені виступає улюбленець публіки, але стався серйозний  інцидент, в результаті якого постраждало троє осіб.

Головне