У Непалі затримали вербувальників до армії рф

У Непалі затримали вербувальників до армії рф

У Непалі поліція затримала десятеро осіб, які шахрайницьким чином отримували великі суми грошей від безробітних молодих людей за туристичні візи, а потім відправляли їх для незаконного вербування до російської армії.

Цю інформацію повідомляє Reuters.

Начальник поліції Катманду Бхупендра Хатрі повідомив, що всі десятеро підозрюваних знаходяться за ґратами після затримань, які відбулися в останні кілька днів.

За його словами, ці справи направлять до суду після консультацій з урядовими юристами.

Він розповів, що затримані незаконно отримували суми до 9 000 доларів від кожної людини та використовували ці кошти для організації незаконного вивезення їх до росії, використовуючи в основному туристичні візи через Об'єднані Арабські Емірати. Після цього цих людей направляли до російської армії.

"Це є випадок контрабанди людей, що представляє собою організовану злочинність", - додав поліцейський.

У своїй заяві уряд Непалу повідомив про загибель шести своїх громадян, які служили в російській армії, але надав замало подробиць про обставини цих випадків.

Також Уряд звернувся до російського уряду із проханням негайно повернути тіла загиблих і виплатити компенсацію їхнім родинам.

Ведуться дипломатичні зусилля для звільнення одного громадянина Непалу, який опинився в полоні в Україні після служби у російській армії. Також уряд закликав своїх громадян утриматися від вступу до армій країн, які перебувають у стані війни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Зеленський не виступив перед Сенатом США - у чому причина.

Головне