У Нагірному Карабаху загинув високопоставлений російський військовий Іван Ковган

У Нагірному Карабаху загинув високопоставлений російський військовий Іван Ковган

У Нагірному Карабаху під час обстрілів миротворців рф у середу, 20 вересня, загинув високопоставлений російський військовий Іван Ковган.

Про це повідомила пресслужба Міноборони росії та "Радіо Свобода" з посиланням на мурманські видання. Як зазначається, Ковган офіційно був на посаді заступника командувача підводних сил Північного флоту Іван Ковган. Його відрядили до Нагірного Карабаху два місяці тому.

Про загибель кількох учасників місії раніше повідомили російське та азербайджанське міністерства оборони.

Як зазначається, 20 вересня під час повернення зі спостережного поста російського контингенту в районі населеного пункту Джанятаг автомобіль із російськими військовослужбовцями зазнав обстрілу зі стрілецької зброї. Унаслідок обстрілу російські військовослужбовці, які перебували в автомобілі, загинули.

Вже у четвер, 21 вересня, президент Азербайджану Ільхам Алієв поговорив по телефону з президентом рф Володимиром Путіним. Під час розмови він вибачився за загибель військових та приніс свої співчуття.

Нагадаємо, Азербайджан підтвердив домовленість про припинення антитерористичних заходів у Нагірному Карабаху з 13:00 у середу, 20 вересня. Як зазначають в азербайджанському Міноборони, “досягли домовленості про припинення антитерористичних заходів”. В оборонному відомстві Азербайджану вимагають, аби вірменські військові склали зброю та залишили територію. При цьому озброєні підрозділи Нагірного Карабаху хочуть розформувати. Важку зброю та техніку здадуть.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Нагірному Карабаху після початку військової операції Азербайджану загинули близько 30 людей, ще понад 200 отримали поранення.

Головне