У Миколаєві лікарні почали готувати до зростання захворюваності через підрив Каховської ГЕС

У Миколаєві лікарні почали готувати до зростання захворюваності через підрив Каховської ГЕС

У Миколаєві медична система повністю готова до можливого зростання захворюваності через підрив росіянами Каховської ГЕС. Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко після того, як особисто перевірив роботу медсистеми Миколаєва.

"В цілому медична система готова до потенційного зростання захворюваності. Наразі випадків інфекційних хвороб, що пов'язані з трагедією, не зафіксовано, однак маємо бути готові до будь-яких сценаріїв. В поверхневих водоймах вже зафіксовано значне перевищення мікробіологічних показників, тому така вода в жодному випадку не може використовуватися для рекреації (купання) чи обробки харчових продуктів", - заявив Ляшко.

При цьому він наголосив, що на постраждалих від затоплення територіях заборонено виловлювати та вживати рибу. Також не можна купувати продукти на стихійних ринках поруч із забрудненими водоймами.

Варто зазначити, що фахівці провели дослідження якості води на Миколаївщині та виявили у ній перевищення показників кишкової палички.

Як повідомляли "Ми-Україна", українців з постраждалих від підриву Каховської ГЕС регіонів закликали утриматися від споживання риби. У Держпродспоживслужбі наголосили, що наразі через підрив ГЕС відбувається масова загибель риби. І у разі проживання такої риби можливе виникнення харчових отруєнь.

Головне