У Молдові готуються позбавляти громадянства осіб під міжнародними санкціями

У Молдові готуються позбавляти громадянства осіб під міжнародними санкціями

Парламент Молдови у першому читанні схвалив законопроєкт, що передбачає можливість ініціювати позбавлення громадянства Молдови осіб, які опинилися під міжнародними санкціями. Про це повідомляє видання Newsmaker.

Зокрема, законопроєкт вже підтримали у першому читанні.

"Усім чудово відомо, що зараз сотні громадян їздять у Росію та привозять до Молдови фінансові ресурси в іноземній валюті для фінансування підривної діяльності проти Молдови. Це злочини, які можуть стати підставою для позбавлення громадянства Молдови", – прокоментував співавтор проєкту, депутат PAS Василе Гредінару.

Служба інформації та безпеки зможе розглядати можливість позбавлення громадянства осіб-громадян Молдови, які потрапили під міжнародні санкції, та, залежно від обставин, ініціювати процедуру позбавлення громадянства.  

Нагадаємо, окупанти готують план з примусового наповнення своїх “добровольчих батальйонів” на ТОТ місцевими мешканцями. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як писали "Ми-Україна" раніше, віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс повідомив, що розмір наступного після квітня траншу макрофінансової допомоги для України може складати 1,9 мільярдів євро. Про це він повідомив у спілкуванні зі ЗМІ .

 

Головне