У Мінреінтеграції попередили про шахраїв, які маскуються під надання допомоги від донорів

У Мінреінтеграції попередили про шахраїв, які маскуються під надання допомоги від донорів

У Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій України попередили про збільшення кількості шахрайських дій, що замасковані під надання грошової допомоги від міжнародних донорів. 

За даними відомства, шахраї поширюють фейкові посилання на реєстрацію на грошову допомогу від Міжнародної організації з міграції ООН.

"МОМ ніколи не використовує гугл-форми для збору будь-яких персональних даних для надання багатоцільової грошової допомоги", - йдеться у повідомленні.

Водночас у відомстві зазначили, що українцям не варто вказувати дані своїх платіжних карток на незнайомих чи підозрілих вебсайтах, а також переходити за посиланнями з ненадійних джерел. Зокрема не можна надавати CVV/CVC-коди карток, пін-код чи пароль для інтернет-банкінгу, одноразові паролі банку.

Також у Мінреінтеграції додали, що українці можуть звернутися на гарячу лінію у разі виникнення питань. Зробити це можна з понеділка до п’ятниці з 09:00 до 17:00 за номерами:

  • 0 800 215 510 (безкоштовно для всіх операторів);
  • (095) 106-55-55 (безкоштовно для Vodafone);
  • (096) 106-55-55 (безкоштовно для Kyivstar).

Як повідомляли "Ми-Україна", українців попередили про шахраїв, які звертаються до близьких військовополонених і пропонують їм за гроші "включити" у списки на обмін.

Головне